srijeda, 19. ožujka 2014.

Žučni kamenac

Zanimljivo je da ova bolest više muči žene nego muškarce.

Glavni simptomi su gorko podrigivanje i povraćanje, jaki grčevi i bolovi koji se pojavljuju na desnoj strani oko rebara i šire se prema srcu i povezani su s velikom mučninom.

Na raspolaganju nam je mnogo ljekovitih biljki da ne mora uvjek doći do operacije.

Kura od šest tjedana sa sokom od vrtne rotkvice pomaže u svakom slučaju, osim onda kad se radi o jako rijetkoj pojavi neotopivih kamenaca. U takvom slučaju potrebna je operacija.

Vrtnu rotkvicu istisnemo u sokovniku. Lječenje počinjemo ujutro natašite s 100 g i u tri tjedna postupno uzimamo do 400 g soka, da bi zatim tijekom sljedeća tri tijedna postupno smanjili količinu ponovo na 100 g soka.
Kod upale želučne ili crijevne stijenke ne smijemo piti rotkvični sok !

Kako se brzo uz pomoć rotkvičina soka rastope žučni kamenci pokazuje sljedeća priča.
Supruga bivšeg generala iz Trienta operirala je žučne kamence. Bilo je  manjih i većih kamenaca koje je svakome rado pokazivala i konačno ih je dala učvrstiti u dršku noža. Jednog dana upravo kad je gulila s nožem rotkvicu,  netko je došao u posjetu. Nož je odložila u zdjelu s rotkvicom i posvetila se svojem gostu. Kako je bila iznenađena kada je kasnije uzela nož u ruke. Žučni kamenci u dršci noža bez traga su nestali, rastopili su se u vlažnoj hrpi rotkvice.

Nema komentara:

Objavi komentar